
3 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | citrinos |
175 gramai | miltai |
175 gramai | cukrus |
1.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
75 gramai | sviestas |
šiek tiek | cukraus pudra |
175 gramai | sūris (rikota) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Purus aviečių vyniotinis
-
Šimtalapis su meile
-
Graikinių riešutų pyragas
-
Šokoladinis cukinijų pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Pyragas „paprastutis“
-
Saulėgrąža
-
Obulių pyragas "Tau, mamyte"
-
Šokoladinis pyragas su moliūgais
-
Pyragas su sutirštintu pienu ir persikais
-
Pyragas "Auksinė žuvelė"
-
Nykštukų pyragaičiai
-
Greitas ir skanus varškės apkepas
-
Obuolių ir riešutų pyragas
-
Grybų pyragas
-
Pyragas "Prie arbatos"
-
Obuolių pyragas
-
Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
-
Tinginys
-
Vyniotinis su obuolienės ir grietinės įdaru
Citrininis pyragas su rikotos sūriu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Citrinos,
1 vienetas -
Miltai,
175 gramai -
Cukrus,
175 gramai -
Kepimo milteliai,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Sviestas,
75 gramai - Cukraus pudra
-
Sūris, rikota,
175 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama žievelė, išspaudžiami 3 valg. šaukštai citrinos sulčių.
Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių.
Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Sudedama ricotta ir gerai ištrinama. Pastoviai maišant po vieną sudedami kiaušinių tryniai. Suberiamos citrinos žievelės, 2 valg. šaukštai miltų, supilamos citrinos sultys ir išmaišoma. Likę miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į tešlą ir išmaišomi.
Baltymai išplakami iki standžių putų ir supilami į tešlą. Viskas atsargiai išmaišoma. Į kepimo formą (22 cm skersmens) išteptą sviestu, supilama paruošta tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 45 min. Iškepęs citrininis pyragas su rikota paliekamas orkaitėje 10 min. pravėsti.
Pyragas išimamas iš kepimo formos, apibarstomas cukraus pudra ir patiekiamas.