Nuo vaisių nuvalyti taureles, nuplauti ir subadyti. Pagaminti sirupą (1,2 kg cukraus, 0,5 litro vandens 1 kg uogų), nupilti trečdalį ir užpilti dumplūnės vaisius. Palaikyti juos sirupe 4 valandas, supilti likusią sirupo dalį ir virti 8—10 minučių. Nukelti nuo ugnies, po 2 valandų dar pavirti 10 minučių.
Kvapui galima įdėti 5—6 mėtos lapelius prieš paskutinį virimą.
Dumplūnės uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
| 1.2 kilogramo | cukrus |
| 0.5 litro | vanduo |
| 1 kilogramas | dumplūnė (uogos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Braškių uogienė su vanile
-
Karamelės skonio obuolių uogienė
-
Slyvų uogienė su riešutais
-
Obuolių ir šermukšnių uogienė
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Erškėtuogių uogienė
-
Agrastų uogienė su degtine
-
Raugerškio uogienė
-
Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė
-
Aviečių uogienė su imbierais ir žaliosiomis citrinomis
-
Bulgariška slyvų uogienė
-
Braškių uogienė
-
Braškių ir gervuogių džemas
-
Skaniausia slyvų uogienė su citrina ir cinamonu
-
Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
-
Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
-
Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
-
Sauliaus braškių uogienė
-
Svarainių uogienė
-
Rabarbarų uogienė
Dumplūnės uogienė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 ir 1/5 kilogramo -
Vanduo,
0.5 litro -
Dumplūnė, uogos,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuo vaisių nuvalyti taureles, nuplauti ir subadyti. Pagaminti sirupą (1,2 kg cukraus, 0,5 litro vandens 1 kg uogų), nupilti trečdalį ir užpilti dumplūnės vaisius. Palaikyti juos sirupe 4 valandas, supilti likusią sirupo dalį ir virti 8—10 minučių. Nukelti nuo ugnies, po 2 valandų dar pavirti 10 minučių.
Kvapui galima įdėti 5—6 mėtos lapelius prieš paskutinį virimą.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
