Nuo vaisių nuvalyti taureles, nuplauti ir subadyti. Pagaminti sirupą (1,2 kg cukraus, 0,5 litro vandens 1 kg uogų), nupilti trečdalį ir užpilti dumplūnės vaisius. Palaikyti juos sirupe 4 valandas, supilti likusią sirupo dalį ir virti 8—10 minučių. Nukelti nuo ugnies, po 2 valandų dar pavirti 10 minučių.
Kvapui galima įdėti 5—6 mėtos lapelius prieš paskutinį virimą.
Dumplūnės uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1.2 kilogramo | cukrus |
0.5 litro | vanduo |
1 kilogramas | dumplūnė (uogos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aviečių ir agrastų marmeladas
- Paprikų ir aviečių uogienė
- Juodųjų serbentų džemas
- Uogienė su rabarbarais
- Slyvų ir juodojo šokolado uogienė
- Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
- Juodųjų serbentų uogienė
- Agrastų marmeladas
- Braškių uogienė su vanile
- Rabarbarų uogienė
- Karamelės skonio obuolių uogienė
- Arbūzų ir braškių uogienė
- Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
- Cukinijų uogienė
- Kreminis citrinų pyragas
- Cukinija iš uogienės ir slyvų
- Svarainių uogienė
- Žemuogių uogienė
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Spanguolių uogienė
Dumplūnės uogienė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 ir 1/5 kilogramo -
Vanduo,
0.5 litro -
Dumplūnė, uogos,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuo vaisių nuvalyti taureles, nuplauti ir subadyti. Pagaminti sirupą (1,2 kg cukraus, 0,5 litro vandens 1 kg uogų), nupilti trečdalį ir užpilti dumplūnės vaisius. Palaikyti juos sirupe 4 valandas, supilti likusią sirupo dalį ir virti 8—10 minučių. Nukelti nuo ugnies, po 2 valandų dar pavirti 10 minučių.
Kvapui galima įdėti 5—6 mėtos lapelius prieš paskutinį virimą.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...