| 500 gramų | žuvis (filė) |
| 2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
| 2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
| 100 gramų | vynas (baltas) |
| 2 valgomieji šaukštai | žalumynų (įvairūs) |
| 250 gramų | agurkų |
| 250 gramų | pomidorai |
| 2 vienetai | paprika |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | pipirai (juodieji) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kopūstienė su grybais
-
Žuvies troškinys su ryžiais
-
Itališkai pagaminti briuselio kopūstai
-
Voveraitės ar kiti grybai sviesto ir grietinės padaže
-
Makaronai su daržovėmis ir krevetėmis
-
Cukinijų ir obuolių uogienė
-
Troškinti rauginti kopūstai su grybais
-
Sojos faršo ir makaronų troškinys
-
Troškinti pievagrybiai
-
Troškinta menkė (ubagiškai)
-
Pievagrybiai grietinėlės padaže
-
Troškintas ungurys
-
Troškinti rauginti kopūstai
-
Troškinti žiediniai kopūstai
-
Rudmėsės svogūnų padaže
-
Keptos bulvės su grybais
-
Žuvies troškinys
-
Rudeniška daržovių užkepėlė - La troškinys
-
Jūros gėrybių mišinys
-
Troškinti porai
Graikiška žuvies filė
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Žuvis, filė,
500 gramų -
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Vynas, baltas,
100 gramų -
Žalumynai, įvairūs,
2 valgomieji šaukštai -
Agurkai,
250 gramų -
Pomidorai,
250 gramų -
Paprika,
2 vienetai - Druska
- Pipirai, juodieji
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žuvies filė apšlakstoma citrinos sultimis ir pasūdoma. Į keptuvę įpilama pusė nurodyto aliejaus, jame apkepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir sukapoti česnakai, vėliau sudedama žuvis. Ji apliejama vynu, apibarstoma prieskoniniais žalumynais, uždengiama dangčiu ir 10—15 min. patroškinama. Ankštinis saldusis pipiras supjaustomas plonais žiedais ir apkepinamas likusiame aliejuje, po 16 min. sudedamos nulupto agurko skiltelės, o dar po 5 min.— pomidorų puselės. Viskas pasūdoma ir pabarstoma pipirais. Išsitroškinusios daržovės sukrečiamos ant žuvies, indas uždengiamas dangčiu, ir viskas dar 5 min. patroškinama. Paduodama karštas, su batonu arba bulvėmis.
Komentarai (7)
-
Tomas
2010-11-23 17:47
Tik pamirsau pasakyti, kad as ant galo nemaisiau troskinta zuvi su troskintom darzovem, man buvo idomu paragaut tiek viena tiek kita atskirai, zuvis gavosi super ;)
-
Tomas
2010-11-23 17:21
Ka tik pasigaminau, labai skanu! :super:
-
(anonimas)
2010-05-20 18:36
Mane sudomino ir manau labai skanu,einu gaminti! :-)
