Išverdame susmulkintą brokolį. Kol jis verda, supjaustome vištienos krūtinėlę arbatinio šaukštelio dydžio kubeliais. Pakepiname, kol pabals visi šonai, tuomet paskaniname pora žiupsnelių vištienos prieskonių, suberiame išvirtus brokolius ir įpilame 1/3 stiklinės vandens. Užvirus vandeniui, supilame grietinėlę ir įberiame žiupsnelį druskos. Grietinėlei užvirus, leidžiame apie 5 minutes pasitroškinti ant lėtos ugnies. Prieš pat baigiant troškintis, paskaniname džiovintais krapais (arba kitokiomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis).
Patiekalas puikiai tinka prie ryžių ar bulvių košės. Jei norisi tirštesnio padažo, prieš supilant grietinėlę, galima į ją įmaišyti šaukštelį sijotų kaitintų miltų.
Skanaus :)
Švelni vištiena su brokoliais
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | krapai (džiovinti) |
| 400 gramų | vištienos filė |
| 1 vienetas | brokoliai (nedidelė galva) |
| 200 mililitrų | grietinėlės, 35% |
| 0.3 stiklinės | vanduo |
| šiek tiek | prieskoniai (vištienai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištos ketvirčiai, troškinti aluje
-
Vištiena garų puode
-
Vištiena su kopūstais
-
Kepta višta su ryžių ir obuolių įdaru
-
Vištiena su pupelemis
-
Kepta višta su grikiais
-
Vištiena svogūnų ir krapų
-
Kalakutienos pyragas
-
Vištienos suktinukai
-
"Girta vištiena"
-
Pyragėliai su vištienos įdaru
-
Vištienos kepsniukai
-
Įdarytos bandelės
-
Saldžiarūgštė vištiena su morkom ir puria bulvių koše
-
Marinuoti vištų sparneliai su šonine
-
Bulvių košė su vištiena
-
Filiukai pataluose
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Traški kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže
-
Vištienos kotletukai su sūrio įdaru
Švelni vištiena su brokoliais
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Druska
- Krapai, džiovinti
-
Vištienos filė,
400 gramų -
Brokoliai, nedidelė galva,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Vanduo,
1/3 stiklinės - Prieskoniai, vištienai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išverdame susmulkintą brokolį. Kol jis verda, supjaustome vištienos krūtinėlę arbatinio šaukštelio dydžio kubeliais. Pakepiname, kol pabals visi šonai, tuomet paskaniname pora žiupsnelių vištienos prieskonių, suberiame išvirtus brokolius ir įpilame 1/3 stiklinės vandens. Užvirus vandeniui, supilame grietinėlę ir įberiame žiupsnelį druskos. Grietinėlei užvirus, leidžiame apie 5 minutes pasitroškinti ant lėtos ugnies. Prieš pat baigiant troškintis, paskaniname džiovintais krapais (arba kitokiomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis).
Patiekalas puikiai tinka prie ryžių ar bulvių košės. Jei norisi tirštesnio padažo, prieš supilant grietinėlę, galima į ją įmaišyti šaukštelį sijotų kaitintų miltų.
Skanaus :)
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
