Išverdame susmulkintą brokolį. Kol jis verda, supjaustome vištienos krūtinėlę arbatinio šaukštelio dydžio kubeliais. Pakepiname, kol pabals visi šonai, tuomet paskaniname pora žiupsnelių vištienos prieskonių, suberiame išvirtus brokolius ir įpilame 1/3 stiklinės vandens. Užvirus vandeniui, supilame grietinėlę ir įberiame žiupsnelį druskos. Grietinėlei užvirus, leidžiame apie 5 minutes pasitroškinti ant lėtos ugnies. Prieš pat baigiant troškintis, paskaniname džiovintais krapais (arba kitokiomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis).
Patiekalas puikiai tinka prie ryžių ar bulvių košės. Jei norisi tirštesnio padažo, prieš supilant grietinėlę, galima į ją įmaišyti šaukštelį sijotų kaitintų miltų.
Skanaus :)

Švelni vištiena su brokoliais
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek | druska |
šiek tiek | krapai (džiovinti) |
400 gramų | vištienos filė |
1 vienetas | brokoliai (nedidelė galva) |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% |
0.3 stiklinės | vanduo |
šiek tiek | prieskoniai (vištienai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos kulšelės
-
Vištiena su aštriu padažu
-
Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
-
Troškinta vištiena
-
Vištiena su traškia plutele
-
Vištienos file kepsneliai ant apelsinų
-
Vištiena grybų padaže
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Troškinta vištiena ananasų sultyse
-
Kalakutienos pyragas
-
Obuoliais įdaryta žąsis
-
Viščiukas tabaka
-
Kotletai pomidorų padaže
-
Vištienos filė kepsnys
-
Farširuotos vištų šlaunelės
-
Mėtinės vištų blauzdelės
-
Įdaryta obuoliais antis
-
Vištų šlaunelės, marinuotos su medumi ir garstyčiomis
-
Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
-
Šilkiniai vištienos kepsneliai
Švelni vištiena su brokoliais
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Druska
- Krapai, džiovinti
-
Vištienos filė,
400 gramų -
Brokoliai, nedidelė galva,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Vanduo,
1/3 stiklinės - Prieskoniai, vištienai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išverdame susmulkintą brokolį. Kol jis verda, supjaustome vištienos krūtinėlę arbatinio šaukštelio dydžio kubeliais. Pakepiname, kol pabals visi šonai, tuomet paskaniname pora žiupsnelių vištienos prieskonių, suberiame išvirtus brokolius ir įpilame 1/3 stiklinės vandens. Užvirus vandeniui, supilame grietinėlę ir įberiame žiupsnelį druskos. Grietinėlei užvirus, leidžiame apie 5 minutes pasitroškinti ant lėtos ugnies. Prieš pat baigiant troškintis, paskaniname džiovintais krapais (arba kitokiomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis).
Patiekalas puikiai tinka prie ryžių ar bulvių košės. Jei norisi tirštesnio padažo, prieš supilant grietinėlę, galima į ją įmaišyti šaukštelį sijotų kaitintų miltų.
Skanaus :)
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...