Išverdame susmulkintą brokolį. Kol jis verda, supjaustome vištienos krūtinėlę arbatinio šaukštelio dydžio kubeliais. Pakepiname, kol pabals visi šonai, tuomet paskaniname pora žiupsnelių vištienos prieskonių, suberiame išvirtus brokolius ir įpilame 1/3 stiklinės vandens. Užvirus vandeniui, supilame grietinėlę ir įberiame žiupsnelį druskos. Grietinėlei užvirus, leidžiame apie 5 minutes pasitroškinti ant lėtos ugnies. Prieš pat baigiant troškintis, paskaniname džiovintais krapais (arba kitokiomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis).
Patiekalas puikiai tinka prie ryžių ar bulvių košės. Jei norisi tirštesnio padažo, prieš supilant grietinėlę, galima į ją įmaišyti šaukštelį sijotų kaitintų miltų.
Skanaus :)

Švelni vištiena su brokoliais
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek | druska |
šiek tiek | krapai (džiovinti) |
400 gramų | vištienos filė |
1 vienetas | brokoliai (nedidelė galva) |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% |
0.3 stiklinės | vanduo |
šiek tiek | prieskoniai (vištienai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Daniškai paruošta vištiena
-
Kepta žąsiena su slyvų padažu
-
Vištienos filė suktinukai su įdaru
-
Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)
-
Vištų sparneliai su majonezu ir garstyčiomis
-
Kepta vištienos krūtinėlė
-
Vištos krūtinėlė su česnaku ir grybais
-
Vištienos krūtinėlė su pievagrybiais
-
Kepta višta su apelsinais ir razinomis
-
Vištiena "afigiena"
-
„Saulytė“
-
Keptos vištos blauzdelės
-
Šventinė višta
-
Višta vyne
-
Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
-
Troškinta antis su daržovėmis
-
Kepta vištiena
-
Vištiena medaus garstyčių marinate
-
Vištiena kinietiškai
-
Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
Švelni vištiena su brokoliais
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Druska
- Krapai, džiovinti
-
Vištienos filė,
400 gramų -
Brokoliai, nedidelė galva,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Vanduo,
1/3 stiklinės - Prieskoniai, vištienai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išverdame susmulkintą brokolį. Kol jis verda, supjaustome vištienos krūtinėlę arbatinio šaukštelio dydžio kubeliais. Pakepiname, kol pabals visi šonai, tuomet paskaniname pora žiupsnelių vištienos prieskonių, suberiame išvirtus brokolius ir įpilame 1/3 stiklinės vandens. Užvirus vandeniui, supilame grietinėlę ir įberiame žiupsnelį druskos. Grietinėlei užvirus, leidžiame apie 5 minutes pasitroškinti ant lėtos ugnies. Prieš pat baigiant troškintis, paskaniname džiovintais krapais (arba kitokiomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis).
Patiekalas puikiai tinka prie ryžių ar bulvių košės. Jei norisi tirštesnio padažo, prieš supilant grietinėlę, galima į ją įmaišyti šaukštelį sijotų kaitintų miltų.
Skanaus :)
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...