20 mililitrų | obelių aliejus (rapsų) | |
3 vienetai | pomidorai (nedideli) | |
3 skiltelės | česnakas (sukapotas) | |
30 mililitrų | balzaminis actas | |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus | |
30 mililitrų | vynas (baltas) | |
1 vienetas | svogūnai | |
4 vienetai | tilapija (filė, su oda) | |
šiek tiek | kokosų pienas | |
30 gramų | alyvuogių aliejaus | |
70 gramų | špinatai (sukapoti) | |
20 gramų | sviestas | |
šiek tiek | šafranas | |
1 vienetas | čiobreliai (šakelė) | |
Padažui: | ||
šiek tiek | kokosų pienas |
Lengvai pašlakstyti likusiu aliejumi ir kepti apie 18 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Į gilią lėkštę įpilti dalį padažo, sudėti žuvį ir papuošti pomidorų ir svogūnų gabalėliais, pridėti keletą lapelių čiobrelių ir šafrano.
Padažas:
Nuplikyti pomidorus ir nulupti odelę. Perpjauti pusiau, išimti sėklytes ir supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti pusę aliejaus kiekio, sudėti pomidorus (paliekant nedidelę dalį papuošimui), kubeliais supjaustytą svogūną (dalį palikti papuošimui) ir 2/3 sukapotų česnako skiltelių. Kepti 2 minutes. Supilti balzaminį actą, cukrų, vyną ir užvirinti padažą. Sumažinti ugnį ir troškinti, kol padažas sutirštės. Pridėti druskos, pipirų ir keltą čiobrelių lapelių.
Šaltinis: Marta Smarzynska „Kuchnia wielkich mistrzow“
Populiariausi receptai šią savaitę
- Česnakinės čili krevetės "Firminės"
- Karpis grilyje su Kotanyi prieskoniais
- Žuvis ekvadorietiškai kokosų pieno padaže
- Jūros gėrybių šašlykas
- Žuvis saldžiarūgščiame padaže
- Įdaryta lydeka
- Lašiša su daržovėmis ir grybais
- Kepta marinuota menkė
- Lašiša orkaitėję su saulėgrąžomis
- Kepta lašiša
- Lašiša sluoksniuotoje tešloje
- Lazanija su lašiša
- Keptos seliavos su kiaušiniais
- Lašišos faršo kepsneliai
- Žuvų piršteliai (naminiai)
- Lašišos užkandėlė
- Virta žuvis tešloje
- Kepta žuvis su daržovėmis
- Kepta marinuota žuvis
- Kepta žuvis
Tilapija su špinatais pomidorų - šafrano padaže
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Obelių aliejus, rapsų,
20 mililitrų -
Pomidorai, nedideli,
3 vienetai -
Česnakas, sukapotas,
3 skiltelės -
Balzaminis actas,
30 mililitrų -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vynas, baltas,
30 mililitrų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Tilapija, filė, su oda,
4 vienetai - Kokosų pienas
-
Alyvuogių aliejus,
30 gramų -
Špinatai, sukapoti,
70 gramų -
Sviestas,
20 gramų - Šafranas
-
Čiobreliai, šakelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Kokosų pienas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pabarstyti žuvį druska ir pipirais. 2 tilapijos file puses be odos patepti trintomis alyvuogėmis, ant viršaus sudėti kapotus špinatus išmaišytus su kapotu česnaku ir kambario temperatūros sviestu. Uždengti likusioms dviem žuvies filė.
Lengvai pašlakstyti likusiu aliejumi ir kepti apie 18 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Į gilią lėkštę įpilti dalį padažo, sudėti žuvį ir papuošti pomidorų ir svogūnų gabalėliais, pridėti keletą lapelių čiobrelių ir šafrano.
Padažas:
Nuplikyti pomidorus ir nulupti odelę. Perpjauti pusiau, išimti sėklytes ir supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti pusę aliejaus kiekio, sudėti pomidorus (paliekant nedidelę dalį papuošimui), kubeliais supjaustytą svogūną (dalį palikti papuošimui) ir 2/3 sukapotų česnako skiltelių. Kepti 2 minutes. Supilti balzaminį actą, cukrų, vyną ir užvirinti padažą. Sumažinti ugnį ir troškinti, kol padažas sutirštės. Pridėti druskos, pipirų ir keltą čiobrelių lapelių.
Šaltinis: Marta Smarzynska „Kuchnia wielkich mistrzow“