
5 vienetai | morkos |
2 vienetai | petražolės |
1 vienetas | vištiena (jauna) |
5 vienetai | juodieji pipirai |
1 vienetas | sviestas (tirpintas) |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | poras |
1 stiklinė | sultinys |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
3 vienetai | citrinos (žievelė) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
4 vienetai | obuoliai |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištiena su ryžiais
-
Pikantiškas vištienos krūtinėlės kepsnys
-
Vištienos šašlykiukas česnakinio padažo marinate
-
Farširuota višta šventiniam stalui
-
Kepta žąsis įdaryta kopūstais
-
Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
-
Kepta šventinė žąsis
-
Greitieji vištienos kepsniukai
-
Kepta vištiena
-
Vištiena iš garpuodžio su daržovėmis
-
Vištiena su daržovėmis
-
Triušienos dešrelės tešloje
-
Kepta žąsiena su slyvų padažu
-
Vištienos krūtinėlės kepsnys
-
Vištienos šašlykas tailandietiškame marinate "Satay Gai"
-
Kepta višta su bulvytėmis
-
Kepta višta su ryžių ir razinų įdaru
-
Kepta supjaustyta višta
-
Vištienos vyniotinis su moliūgų sėklomis
-
Kiaulienos kepsneliai su majonezu
Kepta višta su obuoliais

- Paruošimo laikas:
-
Morkos,
5 vienetai -
Petražolės,
2 vienetai -
Vištiena, jauna,
1 vienetas -
Juodieji pipirai,
5 vienetai -
Sviestas, tirpintas,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas -
Sultinys,
1 stiklinė -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Citrinos, žievelė,
3 vienetai -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Obuoliai,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išdarinėta višta iš vidaus ir išorės įtrinama druska su maltais pipirais ir sutrintais lauro lapeliais. Į vidų pridedama apelsino ar citrinos žievelių. Į keptuvą dedama višta, įpilama truputį sultinio ar karšto vandens, suberiamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir kepama orkaitėje. Kartkartėmis mėsa aptepama sviestu, grietine, palaistoma atsiradusiu skysčiu. Kai mėsa paminkštėja, sudedami kepti obuoliai ir bulvės. Iškepusi supjaustyta višta tiekiama pašildytame pusdubenyje, aplink apdėliojama keptais obuoliais ir bulvėmis. Padažas iškošiamas, pagardinamas grietine ir supilamas ant vištos arba tiekiamas padažinėje.
Komentarai (7)
-
onute
2015-02-27 21:53
oj oj kiek fajanso,ogalima daug paprasciau
-
Mindaugas
2009-08-30 15:07
Tai kokia temperatura orkaiteje??? Kiek laiko kepti??? Sudeti keptus obuolius ir bulves???
Paaiskinkite normaliau.