Tešlai: | ||
150 gramų | sviestas | |
2 stiklinės | miltai | |
0.5 stiklinės | grietinė | |
1 valgomasis šaukštas | kepimo milteliai | |
Įdarui: | ||
8 vienetai | obuoliai | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
1 stiklinė | grietinė | |
1 stiklinė | cukrus | |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus |
Skanaus !!!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių pyragėliai su mėsa
- Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
- Vanilinis obuolių pyragas
- Lengvai pagaminamas pyragas
- Evelinos varškės pyragas
- Šokoladinis pyragas
- Obuolių pyragas
- Ingos pyragas
- Biskvitinis obuolių pyragas
- Šokoladinis pyragas su riešutais
- Varškės ir cinamono vasaros pyragas
- Graikinių riešutų pyragas
- Vištienos pyragas
- Lilės tortas
- Tinginys
- Šokoladionis keksas
- Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
- Kakavinis pyragaitis
- Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
- Šokoladiniai keksiukai
Obuolių pyragas su grietinės kremu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Sviestas,
150 gramų -
Miltai,
2 stiklinės -
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Kepimo milteliai,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Obuoliai,
8 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Grietinė,
1 stiklinė -
Cukrus,
1 stiklinė -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą ištirpiname,atvėsiname ir supilame į miltus ,sumaišytus su kepimo milteliais.Sudedame grietinę ir užminkome minkštą tešlą.Tešla nelimpa prie rankų ,ją lengvai išformuojame į kepimo indą,pakeldami kraštelį į viršų apie 2 cm. Dedame į šaldytuvą kol paruošime įdarą.
Nuluptus obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais. Suplakame kiaušinius,cukrų ,grietinę ,vanilinį cukrų ir miltus.Jeigu obuoliai labai sultingi ,miltų į užpilą dėkite daugiau .Ant suformuotos tešlos dėliojame obuolius ir užpilame pusę paruošto užpilo, vėl sluoksnį obuolių ,ir likusį užpilą. Pyrago viršų galite apibarstyti smulkintais obuoliais arba obuolių skiltelėmis ,tada prireiks papildomai 2 nedidelių obuoliukų.
Įkaitiname orkaitę ir kepame 180°C temperatūroje apie 40 min. Reikia stebėti kaip pyragas atrodo ,gali kepti ir ilgiau. Jeigu forma mažesnio skersmens nei 26 cm. pyragas bus aukštesnis ir keps ilgiau.Iškepusį gerai atvėsinkite , nepjaukite karšto ,nes kremas turi susistovėti :) Man skanesnis kitą dieną .
Skanaus !!!