Ūmėdės perrenkamos, nulaužiamos jų kepurėlės, gerai nuplaunamos, nutvilkomos verdančiu vandeniu, nuvarvinamos ir supjaustomos. Po to pakepinamos kartu su svogūnu įkaitintame aliejuje, įdedama pomidorų padažo, grietinės, druskos ir patroškinama.
Patiekiamos karštos, apibarstytos supjaustytais krapų ir petražolių lapeliais.

Pakepintos ūmėdės
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
300 gramų | ūmedės |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
1 vienetas | svogūnai |
3 arbatiniai šaukšteliai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Daržovių mišinys grietinės padaže
-
Įdarytos kaliaropės
-
Troškinti svogūnai su riebalais
-
Troškinti rauginti kopūstai
-
Troškinys su ankštiniais pipirais
-
Kelmučių kotletukai
-
Šutintas ungurys
-
Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
-
Daržovių troškinys su makaronais
-
Makaronų troškinys su alyvuogėmis
-
Pievagrybiai su žiedinias kopūstais
-
Ispaniškas avinžirnių ir špinatų troškinys
-
Pievagrybiai kepti su česnaku
-
Žuvies filė
-
Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
-
Bulvės su slyvomis ir abrikosais
-
Pomidorai su svogūnais
-
Keptos bulvės su grybais
-
Troškintos cukinijos su pomidorais
-
Citrininiai ryžiai
Pakepintos ūmėdės
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Ūmedės,
300 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinė,
3 arbatiniai šaukšteliai - Druska
- Petražolės
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ūmėdės perrenkamos, nulaužiamos jų kepurėlės, gerai nuplaunamos, nutvilkomos verdančiu vandeniu, nuvarvinamos ir supjaustomos. Po to pakepinamos kartu su svogūnu įkaitintame aliejuje, įdedama pomidorų padažo, grietinės, druskos ir patroškinama.
Patiekiamos karštos, apibarstytos supjaustytais krapų ir petražolių lapeliais.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...