Ūmėdės perrenkamos, nulaužiamos jų kepurėlės, gerai nuplaunamos, nutvilkomos verdančiu vandeniu, nuvarvinamos ir supjaustomos. Po to pakepinamos kartu su svogūnu įkaitintame aliejuje, įdedama pomidorų padažo, grietinės, druskos ir patroškinama.
Patiekiamos karštos, apibarstytos supjaustytais krapų ir petražolių lapeliais.

Pakepintos ūmėdės
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
300 gramų | ūmedės |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
1 vienetas | svogūnai |
3 arbatiniai šaukšteliai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grybai, troškinti baltajame vyne
-
Baravykai troškinti svieste su svogūnais ir salierais
-
Troškinta menkė (ubagiškai)
-
Šutintas karosas
-
Troškintas sterkas
-
Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
-
Karštieji kukurūzai su aitriosiomis paprikomis
-
Plovas
-
Daržovių mišinys grietinės padaže
-
Prancūziškai pagaminti žirneliai
-
Itališkai pagaminti briuselio kopūstai
-
Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
-
Troškintos bulvės
-
Daržovių troškinys
-
Troškinys su soja (mėsa)
-
Sojos troškinys su pievagrybiais
-
Troškinti svogūnai su riebalais
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
-
Menkės ir kopūstų troškinys
-
Pikantiški ryžiai su apelsinais
Pakepintos ūmėdės
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Ūmedės,
300 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinė,
3 arbatiniai šaukšteliai - Druska
- Petražolės
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ūmėdės perrenkamos, nulaužiamos jų kepurėlės, gerai nuplaunamos, nutvilkomos verdančiu vandeniu, nuvarvinamos ir supjaustomos. Po to pakepinamos kartu su svogūnu įkaitintame aliejuje, įdedama pomidorų padažo, grietinės, druskos ir patroškinama.
Patiekiamos karštos, apibarstytos supjaustytais krapų ir petražolių lapeliais.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...