Ūmėdės perrenkamos, nulaužiamos jų kepurėlės, gerai nuplaunamos, nutvilkomos verdančiu vandeniu, nuvarvinamos ir supjaustomos. Po to pakepinamos kartu su svogūnu įkaitintame aliejuje, įdedama pomidorų padažo, grietinės, druskos ir patroškinama.
Patiekiamos karštos, apibarstytos supjaustytais krapų ir petražolių lapeliais.
Pakepintos ūmėdės
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
300 gramų | ūmedės |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
1 vienetas | svogūnai |
3 arbatiniai šaukšteliai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškintos cukinijos su pomidorais
- Prancūziškai pagaminti žirneliai
- Troškinti kazlėkai
- Sojos troškinys su paprika
- Karpis, troškintas piene
- Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
- Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu
- Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
- Troškinti salierai
- Rudmėsės svogūnų padaže
- Sojos troškinys su pievagrybiais
- Risoto "Al Baloro"
- Pievagrybiai grietinėlės padaže
- Vegetariškas troškinukas
- Troškinti agurkai
- Pikantiški ryžiai su apelsinais
- Karštos troškintos voveraitės
- Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis
- Plovas su baklažanais
- Troškinti daržovių suktinukai
Pakepintos ūmėdės
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Ūmedės,
300 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinė,
3 arbatiniai šaukšteliai - Druska
- Petražolės
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ūmėdės perrenkamos, nulaužiamos jų kepurėlės, gerai nuplaunamos, nutvilkomos verdančiu vandeniu, nuvarvinamos ir supjaustomos. Po to pakepinamos kartu su svogūnu įkaitintame aliejuje, įdedama pomidorų padažo, grietinės, druskos ir patroškinama.
Patiekiamos karštos, apibarstytos supjaustytais krapų ir petražolių lapeliais.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...