
Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
Porcijų skaičius:
3
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
450 gramų | lašišų filė (su odele) |
3 vienetai | citrinos (griežinėlių) |
2 skiltelės | česnakas |
2 valgomieji šaukštai | petražolės (šviežios susmulkintos arba 1 a. š. džiovintų) |
2 arbatiniai šaukšteliai | alyvuogių aliejaus |
2 arbatiniai šaukšteliai | citrinų sultys |
1 arbatinis šaukštelis | grūdėtos garstyčios (gali būti ir be grūdelių) |
3 žiupsneliai | juodieji pipirai |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Orkaitę įkaitiname iki 220 C. Česnakus nulupame, sutriname česnako spaustuku.
2.
Viename indelyje sumaišome petražoles, česnaką, garstyčias, druską, pipirus, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis.
3.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių.
Lašišą supjaustome į 3-4 storus gabalėlius, sudedame ant kepimo popieriaus, aptepame padažu iš visų pusių. Ant kiekvieno lašišos gabalėlio uždedame po 1 citrinos griežinėlį ir kepame orkaitėje ne ilgiau nei 15 min. Jei lašišos gabalėliai ploni, užteks 12-13 min. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!
Lašišą supjaustome į 3-4 storus gabalėlius, sudedame ant kepimo popieriaus, aptepame padažu iš visų pusių. Ant kiekvieno lašišos gabalėlio uždedame po 1 citrinos griežinėlį ir kepame orkaitėje ne ilgiau nei 15 min. Jei lašišos gabalėliai ploni, užteks 12-13 min. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lynas, keptas su džiūvėsėliais
-
Midijos su špinatais
-
Keptas karšis
-
Lašiša grietinėlės padaže
-
Kepta lašiša tešloje
-
ZIGMO lašiša su karamelizuota sojos, cukranendrių cukraus ir laimo plutele
-
Kepta lašiša
-
Jūros lydeka Graikiškai
-
Pikantiškosios krevetės grilyje
-
Žuvies zrazai
-
Keptas karpis Kūčioms
-
Lašišos užkandėlė
-
Žuvies ir krevečių šašlykai
-
Lašiša su bulvių ir morkų koše
-
Lašišos troškinys
-
Žuvis su cukinija
-
Žuvis saldžiarūgščiame padaže
-
Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis
-
Žuvis krakmolo apvalkale
-
Skumbrė kepta orkaitėje
Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Lašišų filė, su odele,
450 gramų -
Citrinos, griežinėlių,
3 vienetai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Petražolės, šviežios susmulkintos arba 1 a. š. džiovintų,
2 valgomieji šaukštai -
Alyvuogių aliejus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Citrinų sultys,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Grūdėtos garstyčios, gali būti ir be grūdelių,
1 arbatinis šaukštelis -
Juodieji pipirai,
3 žiupsneliai -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitiname iki 220 C. Česnakus nulupame, sutriname česnako spaustuku.
Viename indelyje sumaišome petražoles, česnaką, garstyčias, druską, pipirus, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių.
Lašišą supjaustome į 3-4 storus gabalėlius, sudedame ant kepimo popieriaus, aptepame padažu iš visų pusių. Ant kiekvieno lašišos gabalėlio uždedame po 1 citrinos griežinėlį ir kepame orkaitėje ne ilgiau nei 15 min. Jei lašišos gabalėliai ploni, užteks 12-13 min. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai