
400 gramų | pievagrybiai |
1 arbatinis šaukštelis | sviestas |
šiek tiek | paprika |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | citrinų sultys |
1 arbatinis šaukštelis | kvietiniai miltai |
0.5 stiklinės | grietinėlės, 35% |
Taip paruošti pievagrybiai paduodami kaip atskiras pa tiekalas arba kaip priedas prie liežuvio ir žuvies ar bulvių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grybų troškinys
-
Troškinti kazlėkai
-
Menkės ir kopūstų troškinys
-
Troškinta žuvis su morkomis
-
Pievagrybiai su žiedinias kopūstais
-
Troškinti griežčiai
-
Rudeniška daržovių užkepėlė - La troškinys
-
Troškinti burokėliai
-
Šutintos morkos
-
Graikiška žuvies filė
-
Kepti rauginti kopūstai
-
Asturiškai pagaminta žuvis
-
Voveraitės ar kiti grybai sviesto ir grietinės padaže
-
Troškintas ungurys
-
Troškinti salierai
-
Troškintos bulvės
-
Šutintas karosas
-
Makaronai su daržovėmis ir krevetėmis
-
Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu
-
Troškinti rauginti kopūstai
Pievagrybiai grietinėlės padaže

- Paruošimo laikas:
-
Pievagrybiai,
400 gramų -
Sviestas,
1 arbatinis šaukštelis - Paprika
- Druska
- Citrinų sultys
-
Kvietiniai miltai,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinėlė, 35%,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuvalyti, nuplauti ir nulupti pievagrybiai supjaustomi, sudedami į puodą ir pakaitinami maždaug 15 min., pridedama sviesto ir dar truputį patroškinama. Įpilama citrinos sulčių, įberiama paprikos, druskos, apibarstomi miltais, supilama grietinėlė ir neilgai patroškinama.
Taip paruošti pievagrybiai paduodami kaip atskiras pa tiekalas arba kaip priedas prie liežuvio ir žuvies ar bulvių.
Komentarai (9)
-
Ana
2011-01-14 21:24
nuvalyti serbetele ar rankluosciu? - ir is kur toks kaimas atsiranda 21 amziuje. Jei pievagrybiai su zeme, tada reikia i dubeni ipilti salto vandens, ideti 2 saukstu miltu- tokiame misinyjezeme nuo pievagr. iskart nusiplaus ir grybai vandens neprigers, nuplovus zemes- dar po beganciu vandeniu praskalauti.
-
Jooa
2011-01-13 14:21
Ta pati darai ir tu Minedai ;D
06-12men ;D
-
Minedas
2010-12-14 13:24
juokingai atrodo kai zmones bando sneketi su puse metu senumo komentaru 8-|
-
jurga
2009-06-09 16:07
O kodel negalima nulupti pievagrybiu.Nelupti jie kita karta buna net zemem aplipe.Tai taip su viskuo ir valgyti? :-D Juk su servtele nenuvalysi... :-(
-
Asta
2008-12-22 01:18
Nelabai supratau kodel pievagrybius reikia nuplaut ir dar nulupt.Seip tai pievagrybiai nuvalomi popieriniu ranksluosciu ir jokiu budu nenulupami , ir plaut negalima, nes prisigeria vandens ir pasidaro vandeningi.Pievagrybius reikia nuvalyt ir pjaustyt kepimui tuomet jie nepalyginamai skanesni .Kepimo laikas max. 7-10 minuciu.