| šiek tiek | karpis ((mano buvo 8 kg)) | |
| 4 vienetai | česnakas (dideli) | |
| šiek tiek | druska | |
| Aptepimui: | ||
| šiek tiek | miltai (apvoliojimui) | |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lašiša grilyje
-
Lašišos faršo ir grikių kotletukai
-
Gurmaniškas lašišos kepsnys
-
Kepta lašiša su kiaušiniais
-
Žuvis krakmolo apvalkale
-
Keptos seliavos su kiaušiniais
-
Žuvis tešloje
-
Tešloje kepta silkė
-
Keptas karpis tešloje
-
Lašišos faršo kepsneliai
-
Troškinta menkė (ubagiškai)
-
Bulviniai blynai su lašiša
-
Spageti su krevetėmis
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Užkepta žuvis su konjako padažu
-
Plekšnės filė su plutele
-
Kepta lašiša su medaus marinatu
-
Apelsininė lašiša
-
Karpis pietums
-
Jūreivio sapnas
Karpis, marinuotas česnake
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
- Karpis, (mano buvo 8 kg)
-
Česnakas, dideli,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Miltai, apvoliojimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gyvą karpį "papjauti", nuvalyti, išplauti (būtina su peiliu iš po žvynelių nuimti, nugramdyti tokį slidų sluoksnį. Tuomet, priklausomai nuo turimo karpio svorio, imam česnaką. Mano karpis buvo 8kg tai man prireikė 4 didelių česnako galvų. Česnaką susmulkinam. Žuvį supjaustome gabaliukais, maždaug 1 - 1,5 cm storio. Įtriname žuvį česnaku (negailėdami). Druskinti žuvies nereikia. Įtrintą česnaku žuvį paliekame šiltai (ant virtuvės stalo) ne ilgiau 2 val. Tuomet sumaišome miltus su druska ir šioje masėje apvoliojame žuvies gabaliukus.
Kepame įprastai, gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Užtikrinu, jog skonis pasakiškas ir jokio dumblių kvapo.
Skanaus.
Komentarai (2)
-
Labai skanu!
2015-01-25 13:16
Tikrai labai skaniai gaunasi, patiko net nemėgstantiems karpio. Tikrai rekomenduoju pabandyti.
