
šiek tiek | karpis ((mano buvo 8 kg)) | |
4 vienetai | česnakas (dideli) | |
šiek tiek | druska | |
Aptepimui: | ||
šiek tiek | miltai (apvoliojimui) |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lašišos apkepas su špinatais
-
Armėniškai keptas upėtakis
-
Marinuotas keptas sterkas
-
Pyragas su žuvies įdaru
-
Lašišos užkandėlė
-
Kalmarų žiedai tešloje
-
Marinuotas ir keptas upėtakis
-
Silkė pataluose
-
Žuvis padaže
-
Keptuvėje kepti traškūs ešeriai
-
Keptos plekšnės
-
Midijų šašlykai
-
Lašiša su daržovėmis ir grybais
-
Karpis, keptas orkaitėje
-
Keptas karpis tešloje
-
Rūkyti naminiai vijūnai
-
Sardelės apsuktos bekonu
-
Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
-
Kepta balta žuvis (Tilapia)
-
Pikantiškosios krevetės grilyje
Karpis, marinuotas česnake

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
- Karpis, (mano buvo 8 kg)
-
Česnakas, dideli,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Miltai, apvoliojimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gyvą karpį "papjauti", nuvalyti, išplauti (būtina su peiliu iš po žvynelių nuimti, nugramdyti tokį slidų sluoksnį. Tuomet, priklausomai nuo turimo karpio svorio, imam česnaką. Mano karpis buvo 8kg tai man prireikė 4 didelių česnako galvų. Česnaką susmulkinam. Žuvį supjaustome gabaliukais, maždaug 1 - 1,5 cm storio. Įtriname žuvį česnaku (negailėdami). Druskinti žuvies nereikia. Įtrintą česnaku žuvį paliekame šiltai (ant virtuvės stalo) ne ilgiau 2 val. Tuomet sumaišome miltus su druska ir šioje masėje apvoliojame žuvies gabaliukus.
Kepame įprastai, gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Užtikrinu, jog skonis pasakiškas ir jokio dumblių kvapo.
Skanaus.
Komentarai (2)
-
Labai skanu!
2015-01-25 13:16
Tikrai labai skaniai gaunasi, patiko net nemėgstantiems karpio. Tikrai rekomenduoju pabandyti.