
šiek tiek | karpis ((mano buvo 8 kg)) | |
4 vienetai | česnakas (dideli) | |
šiek tiek | druska | |
Aptepimui: | ||
šiek tiek | miltai (apvoliojimui) |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
„Farfalle“ makaronai su jūros gėrybėmis
-
Folijoje keptas karpis
-
Karpis, pomidorų padaže
-
Žuvis tešloje
-
Pyragas su žuvies įdaru
-
Tagliatelle all`astice
-
Žuvis su brokoliais
-
Karpis su sūrio kepurėle
-
Žuvies kukuliai
-
Žuvų piršteliai (naminiai)
-
Suktinukai
-
Plekšnė su padažu
-
Kepta žuvis su grybais
-
Spalvota jūros ešerio filė
-
Karpis grilyje su Kotanyi prieskoniais
-
Sojos kepsniai su lašiša
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Farširuota lydeka kepta orkaitėje
-
Žuvies kukuliukai
-
Keptos seliavos
Karpis, marinuotas česnake

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
- Karpis, (mano buvo 8 kg)
-
Česnakas, dideli,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Miltai, apvoliojimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gyvą karpį "papjauti", nuvalyti, išplauti (būtina su peiliu iš po žvynelių nuimti, nugramdyti tokį slidų sluoksnį. Tuomet, priklausomai nuo turimo karpio svorio, imam česnaką. Mano karpis buvo 8kg tai man prireikė 4 didelių česnako galvų. Česnaką susmulkinam. Žuvį supjaustome gabaliukais, maždaug 1 - 1,5 cm storio. Įtriname žuvį česnaku (negailėdami). Druskinti žuvies nereikia. Įtrintą česnaku žuvį paliekame šiltai (ant virtuvės stalo) ne ilgiau 2 val. Tuomet sumaišome miltus su druska ir šioje masėje apvoliojame žuvies gabaliukus.
Kepame įprastai, gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Užtikrinu, jog skonis pasakiškas ir jokio dumblių kvapo.
Skanaus.
Komentarai (2)
-
Labai skanu!
2015-01-25 13:16
Tikrai labai skaniai gaunasi, patiko net nemėgstantiems karpio. Tikrai rekomenduoju pabandyti.