600 gramų | bulvių |
šiek tiek | druska |
200 gramų | šparaginės pupelės |
400 gramų | pomidorai |
2 vienetai | česnakas (skiltelės) |
2 vienetai | aitriosios paprikos |
šiek tiek | bazilikas |
3 valgomieji šaukštai | vynas (baltas) |
8 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
4 vienetai | lašiša (filė, gabalai, po 150g) |
Česnaką nulupkite ir sukapokite. Čili pipirų ankštis perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Baziliką supjaustykite, sumaišykite su česnaku ir čili pipirais, įpilkite acto ir 5 valg. šaukštus alyvuogių aliejaus. Sutrinkite piure. Pasūdykite, įberkite pipirų. Sumaišykite su bulvėmis, pupelėmis ir pomidorais, leiskite susigerti.
Lašišos filė nuplaukite ir nusausinkite. Sutepkite likusiu alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir kepkite grilyje po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Daržoves išdėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite lašišos filė.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Česnakinės čili krevetės "Firminės"
- Karpis grilyje su Kotanyi prieskoniais
- Žuvis ekvadorietiškai kokosų pieno padaže
- Jūros gėrybių šašlykas
- Žuvis saldžiarūgščiame padaže
- Įdaryta lydeka
- Lašiša su daržovėmis ir grybais
- Kepta marinuota menkė
- Lašiša orkaitėję su saulėgrąžomis
- Kepta lašiša
- Lašiša sluoksniuotoje tešloje
- Lazanija su lašiša
- Keptos seliavos su kiaušiniais
- Lašišos faršo kepsneliai
- Žuvų piršteliai (naminiai)
- Lašišos užkandėlė
- Virta žuvis tešloje
- Kepta žuvis su daržovėmis
- Kepta marinuota žuvis
- Kepta žuvis
Grilyje kepta lašiša su daržovėmis
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės,
600 gramų - Druska
-
Šparaginės pupelės,
200 gramų -
Pomidorai,
400 gramų -
Česnakas, skiltelės,
2 vienetai -
Aitrioji paprika,
2 vienetai - Bazilikas
-
Vynas, baltas,
3 valgomieji šaukštai -
Alyvuogių aliejus,
8 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai, malti
-
Lašiša, filė, gabalai, po 150g,
4 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite. Šparaginių pupelių ankštis nuvalykite ir virkite 4 minutes verdančiame pasūdytame vandenyje. Išgriebkite iš vandens. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite kiekvieną pusiau.
Česnaką nulupkite ir sukapokite. Čili pipirų ankštis perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Baziliką supjaustykite, sumaišykite su česnaku ir čili pipirais, įpilkite acto ir 5 valg. šaukštus alyvuogių aliejaus. Sutrinkite piure. Pasūdykite, įberkite pipirų. Sumaišykite su bulvėmis, pupelėmis ir pomidorais, leiskite susigerti.
Lašišos filė nuplaukite ir nusausinkite. Sutepkite likusiu alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir kepkite grilyje po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Daržoves išdėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite lašišos filė.
Komentarai (5)
-
lina
2009-11-12 20:45
gal ir skanu, tik maniau kad lasisai tas marinatas, o pasirodo darzovems, o lasisa tik antrame plane- aliejus, druska, pipirai...