Virta menkė nulupama, išėmus kaulus sumaigoma (galima sumalti mėsmale), sumaišoma su virtomis bulvėmis ar bulvių tyre, įmušamas kiaušinis, supilamas ištirpintas sviestas, įberiama druskos ir pipirų. Iš šios masės padaromi kukuliai. Jie pavoliojami miltuose ir iškepami keptuvėje arba skardoje.
Kukulius galima ir virti aliejuje. Tokiu atveju reikės apie 400 ml aliejaus. Virti kiekvieną kukuliuką reikėtų apie 3 minutes, kol gražiai pagelsta.
Prie menkės kukulių paduodamas pomidorų arba krienų padažas.
Menkės kukuliai
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 1 valgomasis šaukštas | sviestas |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| 2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
| 500 gramų | menkės |
| 40 mililitrų | aliejaus |
| 600 gramų | bulvių |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Menkė su krienais ir grietine
-
Ant garų kepta lašiša su prieskoniais
-
Skumbrė su svogūnais grilyje
-
Kepta stinta su krapais
-
Kepta stinta
-
Žuvies troškinys
-
Marinuotas ir keptas upėtakis
-
Tradicinė dvaro žuvis adventui
-
Lašiša garuose
-
Lašiša su bulvių ir morkų koše
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
-
Sardelės apsuktos bekonu
-
Lašišos faršo ir grikių kotletukai
-
Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
-
Žuvis su daržovėmis
-
Karpis, pomidorų padaže
-
Kepti karpiai
-
Gurmaniškas lašišos kepsnys
-
Pyragas su lašišos įdaru
-
Dorada su bulvėmis ispaniskai
Menkės kukuliai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Juodieji pipirai
-
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Menkės,
500 gramų -
Aliejus,
40 mililitrų -
Bulvės,
600 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Virta menkė nulupama, išėmus kaulus sumaigoma (galima sumalti mėsmale), sumaišoma su virtomis bulvėmis ar bulvių tyre, įmušamas kiaušinis, supilamas ištirpintas sviestas, įberiama druskos ir pipirų. Iš šios masės padaromi kukuliai. Jie pavoliojami miltuose ir iškepami keptuvėje arba skardoje.
Kukulius galima ir virti aliejuje. Tokiu atveju reikės apie 400 ml aliejaus. Virti kiekvieną kukuliuką reikėtų apie 3 minutes, kol gražiai pagelsta.
Prie menkės kukulių paduodamas pomidorų arba krienų padažas.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
