Virta menkė nulupama, išėmus kaulus sumaigoma (galima sumalti mėsmale), sumaišoma su virtomis bulvėmis ar bulvių tyre, įmušamas kiaušinis, supilamas ištirpintas sviestas, įberiama druskos ir pipirų. Iš šios masės padaromi kukuliai. Jie pavoliojami miltuose ir iškepami keptuvėje arba skardoje.
Kukulius galima ir virti aliejuje. Tokiu atveju reikės apie 400 ml aliejaus. Virti kiekvieną kukuliuką reikėtų apie 3 minutes, kol gražiai pagelsta.
Prie menkės kukulių paduodamas pomidorų arba krienų padažas.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Menkės kukuliai
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 vienetas | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
500 gramų | menkės |
40 mililitrų | aliejaus |
600 gramų | bulvių |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tešloje kepta silkė
-
Virta žuvis tešloje
-
Menkės kotletukai
-
Kepta stinta
-
Paltusas (juodasis) su daržovėmis
-
Keptos midijos su sūriu
-
Lašiša grietinėlės padaže
-
Krevečių užkepėlė
-
Žuvis su brokoliais
-
Keptas karšis
-
Sicilijos ešerys
-
ZIGMO lašišos kepsnys su Dižono garstyčiomis
-
Karpis grilyje su Kotanyi prieskoniais
-
Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
-
Rūkytas Karpis
-
Karosai grietinėje
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
-
Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
-
Kepta lydeka su daržovėmis
-
Žuvų piršteliai (naminiai)
Menkės kukuliai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Juodieji pipirai
-
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Menkės,
500 gramų -
Aliejus,
40 mililitrų -
Bulvės,
600 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Virta menkė nulupama, išėmus kaulus sumaigoma (galima sumalti mėsmale), sumaišoma su virtomis bulvėmis ar bulvių tyre, įmušamas kiaušinis, supilamas ištirpintas sviestas, įberiama druskos ir pipirų. Iš šios masės padaromi kukuliai. Jie pavoliojami miltuose ir iškepami keptuvėje arba skardoje.
Kukulius galima ir virti aliejuje. Tokiu atveju reikės apie 400 ml aliejaus. Virti kiekvieną kukuliuką reikėtų apie 3 minutes, kol gražiai pagelsta.
Prie menkės kukulių paduodamas pomidorų arba krienų padažas.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...