1 kilogramas | mėsa (nugarinė) | |
2 vienetai | svogūnai | |
2 valgomieji šaukštai | rapsų aliejus | |
2 valgomieji šaukštai | cinamono lazdelės | |
3 skiltelės | česnakas (trintas) | |
3 valgomieji šaukštai | aitriosios paprikos | |
1 arbatinis šaukštelis | aitriosios paprikos dribsnių | |
3 vienetai | lauro lapų | |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus (rudasis) | |
500 mililitrų | sultinys (vištienos ar jautienos) | |
3 vienetai | gvazdikėliai | |
330 mililitrų | alaus (arba porteris) | |
0.5 pundelio | kalendra (šviežia, rupiai pasmulkinta) | |
200 gramų | grietinė | |
1 pakelis | tortilija | |
1 skardinė | pupelės (raudonosios) | |
Tešlai: | ||
2 | pomidorai (be sėklų, supjaustyti) |
Dėkite troškinį ir garnyrą ant stalo ir patiekite su tortilijomis arba ryžiais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaulienos troškinys su voveraitėmis
- Spageti su alyvuogėmis
- Graikiška žuvies filė
- Troškintos daržovės kiniškai
- Vištienos guliašas su bruknių padažu
- Kepti ryžiai
- Aluje troškinta jautiena
- Asturiškai pagaminta žuvis
- Balandėliai pagal Viką
- Triušiena troškinta grietinėlyje su bulvėmis
- Džambalaja
- Meliono laivelis su avinžirniais ir išdykėliais kankanais
- Jautienos troškinys
- Šutintas ungurys
- Amerikietiškai pagaminta mėsa
- Močiutės troškinys
- Troškinys su vištiena ir morkom
- Žiediniai kopūstai su kumpiu
- Grybų troškinys moliniame inde
- Troškinta menkė (ubagiškai)
Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Mėsa, nugarinė,
1 kilogramas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Rapsų aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Cinamono lazdelės,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas, trintas,
3 skiltelės -
Aitrioji paprika,
3 valgomieji šaukštai -
Aitriosios paprikos dribsniai,
1 arbatinis šaukštelis -
Lauro lapai,
3 vienetai -
Cukrus, rudasis,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Sultinys, vištienos ar jautienos,
500 mililitrų -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Alus, arba porteris,
330 mililitrų -
Kalendra, šviežia, rupiai pasmulkinta,
0.5 pundelio -
Grietinė,
200 gramų -
Tortilija,
1 pakelis -
Pupelės, raudonosios,
1 skardinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pomidorai, be sėklų, supjaustyti,
2 - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ketaus keptuvėje įkaitinę aliejų, apskrudinkite mėsą, vis pavartydami, kad mėsa tolygiai paruduotų. Išimkite mėsą ir pakepkite svogūnus ir česnakus.
Vėl sudėkite mėsą į keptuvę ir įdėkite prieskonių, įpilkite sultinio ir alaus. Uždengę dangčiu, ant silpnos ugnies patroškinkite bent dvi valandas. Tada pamaišykite – įsitikinkite, ar skystis neišgaravo ir ar mėsa neprisvilo prie dugno. Jei reikia, įpilkite truputį vandens.
Iš pomidorų išimkite sėklas ir juos supjaustykite, taip pat susmulkinkite kalendras ir nuplaukite pupeles.
Garnyro produktus sudėkite į atskirą dubenėlį. Patiekalas bus paruoštas mėsai suminkštėjus tiek, kad skaidulos lengvai plyš. Šaukštu suplėšykite mėsą. Pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais.
Dėkite troškinį ir garnyrą ant stalo ir patiekite su tortilijomis arba ryžiais.