100 gramų | grietinė |
500 vienetų | vištų blauzdelės |
1 vienetas | svogūnai |
1 skiltelė | česnakas |
1 vienetas | morkos |
200 gramų | pievagrybiai |
šiek tiek | petražolės (keios šakelės) |
100 gramų | sultinys |
100 gramų | kvietiniai miltai |
250 gramų | sviestas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Išvirti vištieną pasūdytame vandenyje. Kol vištiena verda, svieste pakepinti susmulkintus svogūną ir česnako skiltelę, pasūdyti ir papipirinti pagal skonį. Kepinti ant silpnos ugnies, nes gali prisvilti. Sviesto 250 g dalinti per pusę, nes reikės vištieną apkepti.
Kai svogūnas suminkštėja, supjaustyti morką plonom skiltelėm ir suberti į keptuvę ant svogūnų. Kartu su morkom suberti pievagrybius. Užpilti sultiniu ir troškinti.
Kol daržovės troškinasi, miltuose apvolioti mėsytę ir apkepinti svieste iš visų pusių (pasilikite 1 šaukštą miltų padažui), geriau ant stipresnės ugnies, nes apskrus ir gražiau atrodys. Ilgai kepti nereikia, nes mėsa jau išvirta. Kol vištiena kepa, padaryti iš miltų padažiuką ir supilti ant daržovių, išmaišyti ir iš karto sudėti grietinę. Jei gavosi labai tiršta, galite įpilti šiek tiek pieno. Vėl pagal skonį padažą pagardinti durska ar pipirais.
Apkepusią vištieną sudėti gražiai į daržoves. Jos turėtų panirti į padažą ir dar kelias minutes pakaitinti ant silpnos ugnies.
Patiekti su ryžiais, bulvėm, prieš patiekiant papuošti petražolės šakele.
Skanaus! Tikiuosi, parašiau išsamiai, jei kas nesupratot - klauskit.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ukrainietiški ryžiai
- Kepti rauginti kopūstai
- Pikantiški ryžiai su apelsinais
- Aviena su špinatais
- Ryžių makaronai su kumpiu
- Šventinis kiaulienos karis
- Šutintas ungurys
- Čachochbilis
- Graikiška žuvies filė
- Šonkauliai, troškinti kopūstuose
- Citrininiai ryžiai
- Troškinta mėsa
- Daržovių - kiaulienos guliašas
- Kiaulienos troškinys su voveraitėmis
- Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)
- Vištiena su sojų daigais
- Smegenų troškinys
- Troškinta aviena su moliūgais
- Veršienos troškinys drebučiuose
- Virti kopūstai
Vištienos troškinys su daržovėm
-
Grietinė,
100 gramų -
Vištų blauzdelės,
500 vienetų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 skiltelė -
Morkos,
1 vienetas -
Pievagrybiai,
200 gramų - Petražolės, keios šakelės
-
Sultinys,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
100 gramų -
Sviestas,
250 gramų - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
5 porcijos
Išvirti vištieną pasūdytame vandenyje. Kol vištiena verda, svieste pakepinti susmulkintus svogūną ir česnako skiltelę, pasūdyti ir papipirinti pagal skonį. Kepinti ant silpnos ugnies, nes gali prisvilti. Sviesto 250 g dalinti per pusę, nes reikės vištieną apkepti.
Kai svogūnas suminkštėja, supjaustyti morką plonom skiltelėm ir suberti į keptuvę ant svogūnų. Kartu su morkom suberti pievagrybius. Užpilti sultiniu ir troškinti.
Kol daržovės troškinasi, miltuose apvolioti mėsytę ir apkepinti svieste iš visų pusių (pasilikite 1 šaukštą miltų padažui), geriau ant stipresnės ugnies, nes apskrus ir gražiau atrodys. Ilgai kepti nereikia, nes mėsa jau išvirta. Kol vištiena kepa, padaryti iš miltų padažiuką ir supilti ant daržovių, išmaišyti ir iš karto sudėti grietinę. Jei gavosi labai tiršta, galite įpilti šiek tiek pieno. Vėl pagal skonį padažą pagardinti durska ar pipirais.
Apkepusią vištieną sudėti gražiai į daržoves. Jos turėtų panirti į padažą ir dar kelias minutes pakaitinti ant silpnos ugnies.
Patiekti su ryžiais, bulvėm, prieš patiekiant papuošti petražolės šakele.
Skanaus! Tikiuosi, parašiau išsamiai, jei kas nesupratot - klauskit.
Komentarai (11)
-
Milda
2016-05-02 15:44
Labai skanus troskinukas. Antra syky darau ir dar neesu nusivylus. Nuo siol jis mano megstamiausias patiekalas. Vien tas kvapas pakelia nuotaika o paragavus..... nuostabus receptukas ;)
-
Kriste
2012-05-07 18:54
Na taip, bandziau ir as, toks nieko visai :-) :geda:
-
EG
2011-01-31 19:33
nu jo 500 vnt tai nedaug kai sveciu lauki :-D ten vienam receptui padaziukui reikejo 750gr cukraus. kazkaip rasytojams su tais nuliais ir gramais sunku susigaudyti
-
Lauryta
2010-03-28 15:33
Aš nesuprantu koks yra skirtumas kaip jis parašytas jei jūs suprantat kiek visko dėti.Juk gaminti tai netrugdo ir jūsų patiekalas nuo to skanesnis nepasidarys jei jis bus be klaidų ...Ir komentaruose patiekalą reikia komentuoti o ne recepto klaidas...O šis troškinys labai skanus dar pridėjau savo įvarių prieskonių ir buvo puiku :super:
-
minde
2010-03-20 13:50
pirma ismokit komentuoti be klaidu,ir kritikuoti kitus.beviltiski jus.parasius teksta paskaitykit 10 kartu :-D
-
jurgita
2009-11-04 04:46
d ir petrazoles tik keios ne kelio o keios sakeles. nu isvis jau pasipiktinau kas rase sita skelbima :bloga:
-
jurgita
2009-11-04 04:45
nezinau kas suklydo ar as ar kas idejo sita skelbima. aisku kad ne 500 vnt. o gramu. aisku kad ir ne kg. ju reiks buti neveikam kad sitoki kieki keptum. labai noreciau kad butu pataisytas sitas receptas n ne vienetus rasiau o g. nu geras.
-
Jolanta
2009-11-03 13:58
Vištų blauzdelių 500 VIENETŲ !!!! :-D
-
jurgita
2009-10-13 05:39
zinokit isties skanu, mano seimai labai patinka.