500 gramų | kalmarai (nuvalyti) |
šiek tiek | sojos padažas |
šiek tiek | prieskoniai (bazilikas, Provanso žolelės, Viduržemio jūros prieskonių mišinys) |
2 kiaušiniai
Sausas baltas vynas
Kukurūzų miltai
Sūris
Kalmarus atšaldyti (jeigu buvo sušaldyti), išplauti ir supjaustyti žiedais. Pagardinti prieskoniais, išmaišyti.
2 kiaušinius sumaišyti su kukurūzų miltais ir padaryti labai tirštą masę. Tada pilti į masę vyną, atsargiai maišant. Tešla turi būti tirštesne – na man taip skaniau atrodo :)
Keptuvėje arba puode įkaitinti aliejų. Kalmarų žiedus pirmiausia pamerkite į tešlą ir dėkite į puodą su įkaitusiu aliejumi – atsargiai!!!
Virkite aliejuje, kol tešla gražiai apskrus (30–40 sekundžių). Išėmusios iš puodo žiedus pirmiausia sudėkite į popierinių rankšluosčių išklotą dubenį, kad susigertų riebalai. Ir galima pabarstyti smulkiai sutarkuotu sūriu. Vėliau žiedus dedam ant lėkštės ar padėklo.
Prie kalmarų žiedų tinka ryžiai, šviežių daržovių salotos, arba galima pateikti žiedus prie alaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Silkė su slyvomis ir muskatu
- Žuvis "lenkiškame" padaže
- Keptas ungurys
- Dorada su bulvėmis ispaniskai
- Pica su lašiša
- Kepta orkaitėje lydeka
- Keptas karšis
- Orkaitėje kepta lašiša
- Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
- Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
- Karpis, marinuotas česnake
- Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis
- Šamažuvės filė
- Žuvies pyragas
- Orkaitėje keptos dorados
- Žuvis pagal Ingą
- Armėniškai keptas upėtakis
- Keptos seliavos
- Keptas upėtakis
- Skumbrė pievagrybių padaže
Kalmarų žiedai tešloje
- Paruošimo laikas:
-
Kalmarai, nuvalyti,
500 gramų - Sojos padažas
- Prieskoniai, bazilikas, Provanso žolelės, Viduržemio jūros prieskonių mišinys
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai dar reiks:
2 kiaušiniai
Sausas baltas vynas
Kukurūzų miltai
Sūris
Kalmarus atšaldyti (jeigu buvo sušaldyti), išplauti ir supjaustyti žiedais. Pagardinti prieskoniais, išmaišyti.
2 kiaušinius sumaišyti su kukurūzų miltais ir padaryti labai tirštą masę. Tada pilti į masę vyną, atsargiai maišant. Tešla turi būti tirštesne – na man taip skaniau atrodo :)
Keptuvėje arba puode įkaitinti aliejų. Kalmarų žiedus pirmiausia pamerkite į tešlą ir dėkite į puodą su įkaitusiu aliejumi – atsargiai!!!
Virkite aliejuje, kol tešla gražiai apskrus (30–40 sekundžių). Išėmusios iš puodo žiedus pirmiausia sudėkite į popierinių rankšluosčių išklotą dubenį, kad susigertų riebalai. Ir galima pabarstyti smulkiai sutarkuotu sūriu. Vėliau žiedus dedam ant lėkštės ar padėklo.
Prie kalmarų žiedų tinka ryžiai, šviežių daržovių salotos, arba galima pateikti žiedus prie alaus.
Komentarai (6)
-
lina
2014-12-11 21:38
na vaizdelis tu kalmaru nekoks...kelerius metus dirbau Ispanijoje restorane ir butent kepiau kalmarus,be jokiu kiausiniu
-
(anonimas)
2012-12-24 19:19
skonio reikalas lukai ir valgoma ir kramtoma su dantim vaikeli ir tokius komentarus pasilaikykite sau
-
lukas
2011-09-13 13:06
kaip jus galit walgyt :bloga:
-
AURTAR
2010-04-07 23:45
Super skanu :)