Žuvį reikia nuskusti ir išskrosti, perpjauti papilvę (tik nenupjauti galvos) ir išvalyti vidurius. Išskrostą žuvį, ikrus ar pienius nuplauti.
Prieskoninius, žalumynus sutrinti su minkštu sviestu, pagardinti druska, pipirais ir šiuo sviesto mišiniu įdaryti žuvis. Į žuvis galima dėti ir ikrų arba pienių.
Kiekvieną žuvį dėti ant aliuminio folijos lakšto (40×40 cm dydžio), priešingus folijos kraštus du kartus užlenkti ir sandariai suspausti.
Žuvis kepti ant medžio anglimis kaitinamos krosnelės grotelių (atstumas nuo ugnies arba kaitinimo elemento - 10 cm) arba orkaitėje. Norint į foliją suvyniotas žuvis išvirti, į puodą pripilti vandens (kad puodo dugne būtų apie 5 cm vandens), sudėti žuvis ir virti uždengtame puode.
Keptas ant grotelių upėtakis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 1 arbatinis šaukštelis | druska |
| 2 valgomieji šaukštai | sviestas |
| 4 valgomieji šaukštai | petražolės (kapotos) |
| 4 valgomieji šaukštai | česnakas (laiškiniai, kapoti) |
| 4 valgomieji šaukštai | krapai (kapoti) |
| 1 kilogramas | upėtakis |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | baltieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Česnakinės čili krevetės "Firminės"
-
Folijoje kepta lašiša
-
Kepta žuvies filė
-
Menkės kotletukai
-
Marinuotas keptas sterkas
-
Žuvis pagal Ingą
-
Džiūvėsiuose kepta žuvis
-
Lašišos kepsneliai
-
Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)
-
Karpis, šutintas aluje
-
Kepta aštri menkė
-
Įdaryta lazanija
-
Karpis, keptas orkaitėje
-
Lašiša su krapų ir petražolių padažu
-
Žuvies blyneliai
-
Keptas įdarytas karpis
-
Afrikinis šamas orkaitėje su daržovėmis
-
Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
-
Norvegiška menkė vasariškai
-
Žuvies ir pupelių blynai
Keptas ant grotelių upėtakis
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Petražolės, kapotos,
4 valgomieji šaukštai -
Česnakas, laiškiniai, kapoti,
4 valgomieji šaukštai -
Krapai, kapoti,
4 valgomieji šaukštai -
Upėtakis,
1 kilogramas -
Baltieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Žuvį reikia nuskusti ir išskrosti, perpjauti papilvę (tik nenupjauti galvos) ir išvalyti vidurius. Išskrostą žuvį, ikrus ar pienius nuplauti.
Prieskoninius, žalumynus sutrinti su minkštu sviestu, pagardinti druska, pipirais ir šiuo sviesto mišiniu įdaryti žuvis. Į žuvis galima dėti ir ikrų arba pienių.
Kiekvieną žuvį dėti ant aliuminio folijos lakšto (40×40 cm dydžio), priešingus folijos kraštus du kartus užlenkti ir sandariai suspausti.
Žuvis kepti ant medžio anglimis kaitinamos krosnelės grotelių (atstumas nuo ugnies arba kaitinimo elemento - 10 cm) arba orkaitėje. Norint į foliją suvyniotas žuvis išvirti, į puodą pripilti vandens (kad puodo dugne būtų apie 5 cm vandens), sudėti žuvis ir virti uždengtame puode.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
