Žuvį reikia nuskusti ir išskrosti, perpjauti papilvę (tik nenupjauti galvos) ir išvalyti vidurius. Išskrostą žuvį, ikrus ar pienius nuplauti.
Prieskoninius, žalumynus sutrinti su minkštu sviestu, pagardinti druska, pipirais ir šiuo sviesto mišiniu įdaryti žuvis. Į žuvis galima dėti ir ikrų arba pienių.
Kiekvieną žuvį dėti ant aliuminio folijos lakšto (40×40 cm dydžio), priešingus folijos kraštus du kartus užlenkti ir sandariai suspausti.
Žuvis kepti ant medžio anglimis kaitinamos krosnelės grotelių (atstumas nuo ugnies arba kaitinimo elemento - 10 cm) arba orkaitėje. Norint į foliją suvyniotas žuvis išvirti, į puodą pripilti vandens (kad puodo dugne būtų apie 5 cm vandens), sudėti žuvis ir virti uždengtame puode.

Keptas ant grotelių upėtakis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis | druska |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
4 valgomieji šaukštai | petražolės (kapotos) |
4 valgomieji šaukštai | česnakas (laiškiniai, kapoti) |
4 valgomieji šaukštai | krapai (kapoti) |
1 kilogramas | upėtakis |
0.5 arbatinio šaukštelio | baltieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptuvėje kepti traškūs ešeriai
-
Žuvis pagal Ingą
-
Lašiša su daržovėmis ir apelsinu
-
Karpis su sūrio kepurėle
-
Lašiša su krapų ir petražolių padažu
-
Keptas upėtakis
-
Žuvis "lenkiškame" padaže
-
Žuvis su persikais
-
Žuvies maltiniai
-
Troškintas lynas
-
Redos lašiša
-
Folijoje keptas karpis
-
Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
-
Žuvies-kumpio suktinukai
-
Žuvies ir krevečių šašlykai
-
Lašiša su bulvių ir morkų koše
-
Žuvies kukulaičiai
-
Spalvota žuvies užkepėlė
-
Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis
-
Virtas karšis su obuoliais
Keptas ant grotelių upėtakis
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Petražolės, kapotos,
4 valgomieji šaukštai -
Česnakas, laiškiniai, kapoti,
4 valgomieji šaukštai -
Krapai, kapoti,
4 valgomieji šaukštai -
Upėtakis,
1 kilogramas -
Baltieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Žuvį reikia nuskusti ir išskrosti, perpjauti papilvę (tik nenupjauti galvos) ir išvalyti vidurius. Išskrostą žuvį, ikrus ar pienius nuplauti.
Prieskoninius, žalumynus sutrinti su minkštu sviestu, pagardinti druska, pipirais ir šiuo sviesto mišiniu įdaryti žuvis. Į žuvis galima dėti ir ikrų arba pienių.
Kiekvieną žuvį dėti ant aliuminio folijos lakšto (40×40 cm dydžio), priešingus folijos kraštus du kartus užlenkti ir sandariai suspausti.
Žuvis kepti ant medžio anglimis kaitinamos krosnelės grotelių (atstumas nuo ugnies arba kaitinimo elemento - 10 cm) arba orkaitėje. Norint į foliją suvyniotas žuvis išvirti, į puodą pripilti vandens (kad puodo dugne būtų apie 5 cm vandens), sudėti žuvis ir virti uždengtame puode.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...