Žuvį reikia nuskusti ir išskrosti, perpjauti papilvę (tik nenupjauti galvos) ir išvalyti vidurius. Išskrostą žuvį, ikrus ar pienius nuplauti.
Prieskoninius, žalumynus sutrinti su minkštu sviestu, pagardinti druska, pipirais ir šiuo sviesto mišiniu įdaryti žuvis. Į žuvis galima dėti ir ikrų arba pienių.
Kiekvieną žuvį dėti ant aliuminio folijos lakšto (40×40 cm dydžio), priešingus folijos kraštus du kartus užlenkti ir sandariai suspausti.
Žuvis kepti ant medžio anglimis kaitinamos krosnelės grotelių (atstumas nuo ugnies arba kaitinimo elemento - 10 cm) arba orkaitėje. Norint į foliją suvyniotas žuvis išvirti, į puodą pripilti vandens (kad puodo dugne būtų apie 5 cm vandens), sudėti žuvis ir virti uždengtame puode.
Keptas ant grotelių upėtakis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis | druska |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
4 valgomieji šaukštai | petražolės (kapotos) |
4 valgomieji šaukštai | česnakas (laiškiniai, kapoti) |
4 valgomieji šaukštai | krapai (kapoti) |
1 kilogramas | upėtakis |
0.5 arbatinio šaukštelio | baltieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Virtas karšis
- Eršketas šampane
- Silkė su manų koše
- Omarai
- Keptos seliavos su kiaušiniais
- Spalvota žuvies užkepėlė
- Keptas starkis
- Lydekos kepsneliai
- Kepta balta žuvis (Tilapia)
- Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)
- Keptos plekšnės
- Lašišos kepsneliai
- Lašiša grilyje
- Rūkytos žuvies užkepėlė
- Žuvis tešloje
- Lašišos užkandėlė
- Keptas karpis tešloje
- Ant grotelių kepta žuvis
- Greiti lašišos kepsneliai
- Folijoje kepta lašiša
Keptas ant grotelių upėtakis
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Petražolės, kapotos,
4 valgomieji šaukštai -
Česnakas, laiškiniai, kapoti,
4 valgomieji šaukštai -
Krapai, kapoti,
4 valgomieji šaukštai -
Upėtakis,
1 kilogramas -
Baltieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Žuvį reikia nuskusti ir išskrosti, perpjauti papilvę (tik nenupjauti galvos) ir išvalyti vidurius. Išskrostą žuvį, ikrus ar pienius nuplauti.
Prieskoninius, žalumynus sutrinti su minkštu sviestu, pagardinti druska, pipirais ir šiuo sviesto mišiniu įdaryti žuvis. Į žuvis galima dėti ir ikrų arba pienių.
Kiekvieną žuvį dėti ant aliuminio folijos lakšto (40×40 cm dydžio), priešingus folijos kraštus du kartus užlenkti ir sandariai suspausti.
Žuvis kepti ant medžio anglimis kaitinamos krosnelės grotelių (atstumas nuo ugnies arba kaitinimo elemento - 10 cm) arba orkaitėje. Norint į foliją suvyniotas žuvis išvirti, į puodą pripilti vandens (kad puodo dugne būtų apie 5 cm vandens), sudėti žuvis ir virti uždengtame puode.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...